Oefentherapie Mensendieck

Afspraak maken? klik of bel: 0318-41 63 79

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging. De oefentherapie is gericht op het voorkomen en/of verminderen van klachten aan het bewegingsapparaat, door het doorbreken van ongunstige houding- en bewegingspatronen.
U leert hoe u zelf de klachten kunt verminderen en in de toekomst kan voorkomen.

Veel lichamelijke klachten ontstaan of worden in stand gehouden door ongunstige houding- en bewegingsgewoontes tijdens het werk, sporten, huishouden e.d. Daarnaast heeft ook uw omgeving en de manier waarop u omgaat met de klachten invloed op het functioneren van het hele lichaam. Daarom is de behandeling nooit alleen op de aandoening of klacht gericht, maar op het gehele lichaam en op al uw dagelijkse bezigheden.

Uw oefentherapeut geeft u inzicht in welke gewoontes ongunstig zijn voor het lichaam en welke goed.

Behandelmethode

Tijdens de behandeling krijgt u adviezen en begeleiding ten aanzien van uw houding en beweging bij uw dagelijkse bezigheden (werk/hobby’s). Er wordt gekeken hoe u bijvoorbeeld staat, loopt, bukt, achter de pc werkt e.d.
Daarnaast krijgt u oefeningen die toegespitst zijn op uw klachten en mogelijkheden.

Klachten

Mensen met klachten aan het bewegingsapparaat of een chronische aandoening kunnen gebaat zijn bij oefentherapie. Ook spanningsklachten zoals hyperventilatie zijn goed te behandelen
Daarnaast kunt u ter preventie van klachten bij de oefentherapeut terecht.

Behandelbare klachten:

  • Neurologische aandoeningen  ( zoals Cervicaal syndroom / Brachialgie Ischialgie / Radiculair Syndromen,  H.N.P., M. Parkinson, Multiple Sclerose)
  • Orthopedische aandoeningen  ( zoals Osteoporose,  degeneratieve afwijkingen, groeistoornissen, Thoracic outlet syndroom, Surménage, Hypermobiliteit, Revalidatie na traumata en chirurgische ingrepen)
  • Respiratoire aandoeningen  (zoals Astma, COPD, ademhalingsinsufficiëntie)
  • Reumatologische aandoeningen ( zoals Reumatoïde arthritis, Arthosis Deformans, M. Bechterew, Fibromyalgie, ziekte van Scheuermann)
  • Gynaecologische aandoeningen ( zoals zwangerschapsproblematiek, bekkenbodemproblematiek en incontinentie, bekkenklachten zoals bekkeninstabiliteit)
  • Spanningsklachten en overbelastingsgerelateerde klachten  (zoals rugklachten, nek-schouderklachten,  (KANS /RSI), stress, burnout, Tension headache, Hyperventilatie, Lumbago)
Valpreventie

De cursus valpreventie is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van bewegen in het dagelijks leven en op het verkleinen van de kans op vallen. Tijden de training wordt er gewerkt aan het vergroten van spierkracht, evenwicht en uithoudingsvermogen.
De cursus is bedoeld voor zelfstandig wonende, mobiele ouderen (65+), die het afgelopen jaar minimaal 1 keer zijn gevallen.
Niet in aanmerking komend voor de groepsbehandeling zijn ouderen woonachtig in verpleeghuizen en/of met nevenpathologie zoals osteoporose, hartklachten, neurologische aandoeningen.

Daarnaast moeten de deelnemers in staat zijn om 15 minuten te lopen zonder loophulpmiddel.

Fysiotherapie Bennekom

In onze fysiotherapie praktijk in Bennekom werkt een (jong) enthousiast team van 5 therapeuten.

Voor ons zijn individuele aandacht voor u als bezoeker van onze praktijk en waar nodig een multidisciplinaire aanpak van uw zorgvraag, belangrijk binnen de visie van onze fysiotherapie praktijk.

Wij proberen u van goede zorg te voorzien binnen een rustige (werk)omgeving.

Contact

Molenstraat 60
6721 WP Bennekom
tel. 0318 - 41 63 79

Copyright © Fysiotherapiepraktijk Lagerwey / van Dartel