Kinesiotaping

Kinesio volgens Medical Taping Concept

Afspraak maken? klik of bel: 0318-41 63 79

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze jaren werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld, die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke ( beweeg) problemen.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als spieren niet goed werken, kan dat resulteren in veel verschillende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het vermogen van de spier om zelf te herstellen , stimuleren.

Toen dit concept verder ontwikkeld werd , bleek al snel dat de behandelingstechnieken zo veelzijdig zijn dat er naast de behandeling van spieren ook vele andere toepassingsgebieden bestaan.

Nieuwe technieken en aanvullingen volgden elkaar in snel tempo op. Zo ontstonden er dus nieuwe behandeling/ tape methoden, zoals “Medical Taping”, “Lymf Taping”, “Meridiaan Taping” en “Cross Taping”. Al deze methoden zijn vervolgens samengebracht in het Medical Taping Concept. Inmiddels is het Medical Taping Concept wereldwijd bekend en wordt door diverse soorten professionele behandelaars binnen de gezondheidszorg gebruikt .

De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje:

  • De CureTape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de genezingsprocessen van het lichaam zelf.
  • Het werkt volgens de principes van de kinesiologie.
  • Het ondersteunt het spierstelsel.

Want het veneuze( doorbloeding in de aderen) systeem, het lymfesysteem en ook de lichaamstemperatuur, afhankelijk van een goed functionerend spierapparaat.

In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal, het doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit(bewegelijkheid)” door functieverbetering .

Het principe is: Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Voor meer informatie kunt u kijken op onderstaande sites:

www.fysiotape.nl

www.kinesiotaping.com

Fysiotherapie Bennekom

In onze fysiotherapie praktijk in Bennekom werkt een (jong) enthousiast team van 5 therapeuten.

Voor ons zijn individuele aandacht voor u als bezoeker van onze praktijk en waar nodig een multidisciplinaire aanpak van uw zorgvraag, belangrijk binnen de visie van onze fysiotherapie praktijk.

Wij proberen u van goede zorg te voorzien binnen een rustige (werk)omgeving.

Contact

Molenstraat 60
6721 WP Bennekom
tel. 0318 - 41 63 79

Copyright © Fysiotherapiepraktijk Lagerwey / van Dartel