Manuele therapie

Manuele therapie richt zich op diagnostiek en behandeling van functiestoornissen van het bewegingsapparaat. Het doel van de therapie is het verminderen van deze functiestoornissen en pijnklachten. Om dit te realiseren kunnen specifieke mobiliserende technieken gebruikt worden. Met behulp van advies en een aangepast oefenprogramma wordt aan het herstel gewerkt en het voorkomen van terugkerende klachten.

 

NSA( nek,schouder,arm) volgens Stenvers door Stefan Lagerwey

Nek-, schouder- en armklachten (NSA)
Wat is een NSA geschoolde fysiotherapeut?
De fysiotherapeuten binnen de praktijk Lagerwey/van Dartel zijn gespecialiseerd in de behandeling van nek -schouder en armklachten volgens de ‘NSA methode’. Stefan Lagerwey dan ook als zodanig geregistreerd in het NSA register.
Het NSA is een onderwijscentrum voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten te Groningen. Grondlegger van dit centrum is Dhr J.D Stenver.
Aan de hand van jarenlang onderzoek op verschillende terreinen op het gebied van de nek -schouder en armklachten heeft het NSA een onderzoeksmethode en behandelmethode ontwikkeld. Het onderzoek is gebeurd in samenwerking met o.a. het Academisch Ziekenhuis te Groningen, T.U te Delft en de Technische Universiteit Twente.

De basis van de NSA behandelmethode ligt in het herstellen van de normale beweeglijkheid van met name de schouder, schouderblad en nek. Vaak is een disfunctioneren of een slecht houdings- en/of bewegingspatroon de basis van allerlei gewrichts- of spierklachten in dit gebied.

Wanneer?

In het algemeen geldt dat een heleboel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat (spieren en gewrichten) in het nek -schouder en armgebied behandeld kunnen worden volgens NSA methode.
De meest voorkomende klachten die op deze manier behandeld kunnen worden zijn:

  • Frozen shoulder (vastzittende schouder);
  • Peesontsteking en slijmbeursontsteking bij slecht bewegende schouder en nek;
  • Instabiele schouder (schiet uit de kom);
  • Overbelastingsklachten van spieren in schouder en arm (RSI).

Voor meer informatie: http://www.nsastenvers.nl

Dry Needling

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten.
Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.
 
Fysiotherapeuten die de scholingen bij Dry Needling Systems © hebben gevolgd kunnen ook een techniek toepassen, waarin een bepaald gebied van spanningsklachten beinvloedbaar is, waarmee minder snel nareacties na de behandelingen zullen optreden.
Ook zullen deze fysiotherapeuten zich kunnen specialiseren in diverse andere Dry Needling technieken als huid- en beenvliestechnieken.
De resultaten zijn in combinatie met gerichte oefeningen veelbelovend.

Voor meer informatie: www.myopain.nl

Fysiotherapiepraktijk
Lagerwey- van Dartel

Molenstraat 60-62
6721 WP Bennekom
tel.  0318 - 41 63 79
fax. 0318 - 56 59 15
info@fysiotherapiebennekom.nl

 

www.fysiotherapiebennekom.nl