Fysiotherapie

Fysiotherapie richt zich op problemen van het bewegingsapparaat. Bij klachten bij het handhaven van een houding en/of bewegen en de gevolgen hiervan op de dagelijkse activiteiten en/of werksituaties.

 

Binnen de fysiotherapeutische behandeling wordt gestreefd naar het optimaliseren van uw bewegen en het kunnen handhaven van uw houding. Hierbij wordt rekening gehouden met wat u kan en wat uw beperkingen zijn.

 

Uw hulpvraag zal bepalen voor welk behandeldoel gekozen wordt en worden met u  de doelen van de interventie doorgesproken. De keuze welke behandelmethode gebruikt zal gaan worden is afhankelijk welk type klachten u heeft en welk type weefsel de klachten veroorzaken. Bewegingstherapie, oefentherapie, taping en massage behoren onder andere tot de mogelijkheden.

 

Binnen de fysiotherapie hebben onze therapeuten zich onder andere bijgeschoold op het gebied van:

Complex regionaal pijnsyndroom (CRPS)

 

Medical Taping Concept

Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.
Medical Taping Concept versus sporttape
Medical taping is de langverwachte opvolger van de conventionele sporttape. Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken. De sporttape wordt hiervoor onder druk aangebracht, dit met nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfeafvoer. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang.
Medical Taping maakt gebruik van elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Het Medical Taping Concept stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

Medical Taping is geschikt voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten:

  • Slappe spieren op spanning brengen; 
  • Gespannen spieren rust geven; 
  • Spieren beschermen tegen overbelasting; 
  • Gewrichten beschermen; 
  • Pijn dempen; 
  • Ontstekingen reduceren; 
  • Lichaamshouding corrigeren; 
  • Lymfeoedeem verminderen.

 

Voor meer informatie bekijk de website fysiotape.nl.

Nek-schouder problematiek

 

 

Valpreventie ouderen

 

 

Begeleiding van cliƫnten met diabetes

 

 

Fysiotherapiepraktijk
Lagerwey- van Dartel

Molenstraat 60-62
6721 WP Bennekom
tel.  0318 - 41 63 79
fax. 0318 - 56 59 15
info@fysiotherapiebennekom.nl

 

www.fysiotherapiebennekom.nl